Вход • Пиши • RSS | Календар • Капсули • Автори 804 • Статии 27654 • Коментари 1385 |
Нетрадиционна рецепта за агнешко по Гергьовскиот 05-05-2016 10:20Великден отмина. Изядохме козунаците, яйцата и агнешкото. Но идва Гергьовден – друг голям български празник. По традиция всяко българско семейство задължително си приготвя агне. Традиционно българките го приготвят с дроб сърма, запечено на фурна. LittleBG реши да ви предложи една по нетрадиционна рецепта за агнешко по Гергьовски. В навечерието на Гергьовден професионалният готвач Момчил Русанов ни предлага една рецепта, която е малко по-различна от традиционното агнешко, което сме свикнали да хапваме за празника. Рецептата на Момчил Русанов е: Агнешко печено на бавен огън с картофи Нисоаз. Ето необходимите продукти. За агнешкото: агнешко бутче (съветът на готвача е да помолите месарят да ви го нареже на порции заедно с костите, тъй като при тази рецепта месото се готви заедно с костите, за да получи по-наситен вкус и аромат. За 4 порции: Агнешко месо от бут – 1,2 кг ... LittleBG Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 : автор : Кремена Бедерева • 0 коментара • 948 прочитания • 333 уникални таг : Агнешко печено на бавен огън с картофи Нисоаз Гергьовден рецепта |